fbpx

Algemene voorwaarden

Laatst gewijzigd op: 1 april 2019

Betalingen
Een reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling. Deze verschilt per reservering. Voor normale pakketten bedraagt de aanbetaling 75 euro. Baby’s eerste jaar pakket wordt gereserveerd na ontvangst van een aanbetaling van 250 euro.  
Na afloop van de fotoshoot ontvangt de klant een factuur van De Familiejournalist voor het restantbedrag. Deze dient binnen 7 dagen te worden voldaan.
Pas nadat het volledige factuurbedrag is betaald, ontvangt de klant de digitale foto’s.
Fotoafdrukken of -producten die extra besteld worden, moeten vooraf betaald worden. 

Foto’s
De familiejournalist maakt een selectie waarbij er wordt gekeken naar diversiteit en kwaliteit. Vervolgens wordt deze reeks beelden nabewerkt.
Foto’s worden digitaal aan de klant geleverd, via Wetransfer of indien vermeld bij het pakket van je keuze digitaal op een USB-stick.
De Familiejournalist levert de nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie binnen 30 dagen na de opdracht digitaal aan bij de klant. Indien de foto’s met spoed benodigd zijn, kan dat vooraf besproken worden en worden daar afspraken over gemaakt.

Digitale foto’s
Voor alle digitale foto’s die door De Familiejournalist geleverd worden, geldt dat De Familiejournalist niet verantwoordelijk is voor de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. Kleuren kunnen namelijk per beeldscherm verschillen. De Familiejournalist bewerkt de foto’s op een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de kleurweergave levensecht is. Ieder ander beeldscherm dat niet gekalibreerd is, kan in een andere kleurweergave resulteren.

USB sticks
De Familiejournalist biedt geen garantie op de USB-sticks waarop de foto’s  geleverd worden. Indien de USB-stick niet (meer) werkt, wordt er geen nieuwe stick geleverd. Het is altijd verstandig om direct na ontvangst een back-up van de foto’s te maken op uw eigen computer of externe harde schijf om verlies van de bestanden te voorkomen.

Afdrukken
Foto’s worden geoptimaliseerd voor afdrukken bij een professionele fotovakcentrale. Als de klant zelf afdrukken bestelt, is De Familiejournalist niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk.

Producten
Het bestellen van fotoafdrukken en fotoproducten via De Familiejournalist verzekert de klant ervan dat die producten krijgt die perfect zijn qua kleuren en belichting omdat deze besteld worden bij een professionele fotovakcentrale. Mijn apparatuur (beeldschermkalibratie) en nabewerking zijn volledig afgestemd op deze vakcentrale, waardoor kleuren zo gelijk als mogelijk zijn op print als in mijn nabewerking. Indien de fotoproducten toch niet voldoen aan de kwaliteit die van een afdruk redelijkerwijs verwacht mag worden, of indien de klant fotoafdrukken beschadigd ontvangt, dient dit binnen drie werkdagen na ontvangst gemeld te worden aan De Familiejournalist.

Auteursrecht
De rechten van de foto’s blijven onder alle omstandigheden bij De Familiejournalist.
Voor iedere vorm van commercieel gebruik van de foto’s door de klant, moet te allen tijde schriftelijk toestemming gegeven worden door de De Familiejournalist.
Het is niet toegestaan om de geleverde foto’s in andere bewerkingen (bijv. andere uitsnedes of met filters) via het web te verspreiden.
Bij foto’s die via het web verspreid worden, moet te allen tijden vermeld worden dat deze gemaakt zijn door De Familiejournalist.

Nabewerkingen
De foto’s die door De Familiejournalist aan de klant worden geleverd, worden nabewerkt op realistische wijze. Dat betekent dat de foto’s die uit de camera komen geoptimaliseerd worden voor een beter eindresultaat. Het wegwerken van kleine oneffenheden die niet permanent zijn (zoals een puistje of schrammetje) is (op verzoek) mogelijk. Echter zal De Familiejournalist geen grove bewerkingen doen zoals het wegpoetsen van eventueel storende elementen. De Familiejournalist is voorstander van een realistische weergave op de foto’s en zal derhalve de foto’s op natuurgetrouwe wijze nabewerken.

Newborn, baby’s en kinderen
De resultaten van een fotoshoot zijn altijd afhankelijk van de gewilligheid van uw kindje(s). De Familiejournalist werkt met het nodige geduld en respect voor de omstandigheden, maar als het kindje heel onrustig of mopperig is, kan het zijn dat niet alles wat je vooraf in gedachten had mogelijk is. De Familiejournalist werkt altijd met respect voor het kindje en als het te veel wordt, dan zullen we de fotoshoot afronden. 
Ook bij fotoshoots met grotere kinderen werken we met de omstandigheden zoals ze zijn. De Familiejournalist doet er alles aan om kinderen op een leuke manier te enthousiasmeren, maar blijft afhankelijk van de gewilligheid van hen. Probeer niet met hele hoge verwachtingen van je kinderen naar een fotoshoot te komen. Laat ze lekker zichzelf zijn en meegaan in de situatie, dat levert vaak de mooiste beelden op die jullie gezin echt laten zien zoals jullie zijn. 

Locatie
De Familiejournalist kan ingehuurd worden om te fotograferen op een locatie naar keuze. Eventuele locatiekosten komen in alle gevallen voor rekening van de klant, evenals parkeerkosten.
Bij het fotograferen op locatie neemt De Familiejournalist geen enkele verantwoordelijkheid voor weersomstandigheden of enig ander obstakel.  Wensen vooraf zo duidelijk mogelijk kenbaar maken is van belang, zodat De Familiejournalist de klant kan adviseren in een locatie en tijdstip.

Ongevallen
De Familiejournalist is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag.

Annuleren of verzetten
Reserveringen zijn definitief na ontvangst van het reserveringsformulier en de aanbetaling. Bij annulering nadien is er geen restitutie van het reeds aanbetaalde bedrag.
Verzetten naar een andere datum i.v.m. privéomstandigheden kan altijd kosteloos, in overleg. Ook is het bij slecht weer -in overleg – mogelijk om de fotoshoot te verzetten naar een andere datum of op een binnenlocatie te laten plaatsvinden.
Indien een zwangerschapsshoot niet door kan gaan omdat de bevalling eerder is begonnen dan verwacht, is er geen restitutie van de aanbetaling. Wel kan de klant de reservering kosteloos omzetten naar een newborn-, baby- of gezinsshoot.
Indien een zwangerschaps- of newbornshoot om gezondheidsredenen van moeder of kind niet door kan gaan, wordt er eerst gekeken of deze verzet kan worden naar een andere datum (eventueel als baby- of gezinsshoot op een later moment). Mocht er iets misgaan met de zwangerschap dan krijgt de klant altijd de aanbetaling volledig teruggestort.

Onvoorziene omstandigheden
In het geval van onvoorziene omstandigheden heeft De Familiejournalist de mogelijkheid een shoot te onderbreken, verplaatsen of annuleren. Van onvoorziene omstandigheden is onder meer sprake in geval van ziekte of blessure van de fotografe, extreme weersomstandigheden of bij problemen met betrekking tot materialen die voor een behoorlijke uitvoering van de shoot noodzakelijk zijn. De Familiejournalist maakt dit zo spoedig mogelijk kenbaar aan de klant waarna partijen een nieuwe datum overeenkomen. Indien een andere datum niet mogelijk is zal De Familiejournalist zich, waar mogelijk, inzetten om vervanging te regelen.
De Familiejournalist heeft het recht zich in geval van onvoorziene omstandigheden door een derde te laten vervangen.

Gegevensverwerking
Gegevens worden verwerkt zoals vermeld in de Privacy Verklaring die te vinden is onderaan de website www.familiejournalist.nl. 
Het openbaar delen van foto’s (onder meer op sociale media en drukwerk) wordt alleen gedaan mits daar vooraf door de klant expliciet toestemming voor gegeven is.

Schuiven naar boven